Putnu barošana ir hobijs daudziem cilvēkiem, un tas ir svarīgi, lai saglabātu vietējo putnu daudzveidību. Īpaši rudenī un ziemā cilvēki izkar tauku bumbiņas un regulāri piepilda putnu mājas ar barību. Taču no šīs barošanas gūst labumu ne tikai putni – tā piesaista arī žurkas un peles. Īpaši tas notiek tāpēc, ka putnu barība nokrīt zemē, kur grauzēji to var izmantot kā barības avotu. Žurkām un pelēm patīk būvēt ligzdas pie šādiem barības avotiem. Bet tagad no tā var izvairīties ļoti vienkārši! Ar putnu barotavu "Smart Birds" no SWISSINNO. Inovatīvais un unikālais dizains ar īpašo nozvejas paplāti, kas efektīvi novērš barības nokrišanu un piedāvā papildu priekšrocības lielākai drošībai un higiēnai, barojot putnus.

Saskaņā ar vides izglītības teoriju putnu barošana ieteicama visu gadu

Sakarā ar intensīvu pesticīdu izmantošanu lauksaimniecībā un dramatisku kukaiņu zudumu, mūsu spalvu draugiem paliek arvien mazāk barības avotu. Tāpēc putnus vēlams barot visu gadu. Tomēr mēneši no aprīļa līdz jūlijam ir izņēmums. Daudzos reģionos šajā laikā izšķiļas jaunputni, un parastā putnu barība, piemēram, saulespuķu sēklas vai rieksti, var būt tiem bīstama. Tas ir saistīts ar augstu tauku saturu. No otras puses, jaunputni var aizrīties ar riekstiem un sēklām. Viens no veidiem, kā barot putnus, ir pāriet uz citu barību, piemēram, mazām, zema tauku satura sēklām vai kukaiņu barību. Barības dozators ar divām kamerām, kā tas ir "Smart Birds" gadījumā, ir ārkārtīgi praktisks, jo vienlaikus var pildīt dažāda veida putnu barību. Izturīgā konstrukcija, kas izgatavota no izturīgiem materiāliem, ļauj to izmantot visu gadu jebkuros laikapstākļos.

Higiēna un drošība putnu barošanas laikā

Izmantojot parastās barotavas, putni skraida pa barību piesārņojot to ar izkārnījumiem. Tas ir arī ārkārtīgi antisanitāri un var izraisīt slimību pārnešanu. No tā var viegli izvairīties, izmantojot barības dozatoru. Turklāt dozatorā esošā barība tik ātri nebojājas un ir pasargāta no lietus, sniega un stipra vēja. Vēl viena šīs metodes priekšrocība ir tā, ka barošanas vieta nav pastāvīgi jātīra, jo tajā nav vecas vai izmirkušas barības. Lai nodrošinātu drošību putnu barošanas laikā, barības dozators jānovieto tā, lai kaķi nevarētu pie tā piezagties un lai tas nebūtu pieejams grauzējiem, piemēram, žurkām un pelēm. "Smart Birds" var viegli piekārt ar vadu un tādējādi nodrošina tiešu piekļuvi tikai putniem..

Mērķtiecīga putnu barošana ar SMART BIRD putnu barotavu                                                                                                         

Putnu barība, kas ir izkaisīta uz zemes, var piesaistīt nelūgtus viesus, piemēram, žurkas vai peles. Tāpēc, izmantojot putnu novietnes, ir ļoti svarīgi nepārtraukti tīrīt bojāto barību. Neizmantotās barības izniekošana ir kaitinoša, jo higiēnas apsvērumu dēļ to, protams, nevar atkārtoti iepildīt putnu novietnē. Ar "Smart Birds" šādu problēmu nav. Efektīvi izmantotā nozvejas paplāte neļauj putnu barībai nokrist zemē. Pat ar īpaši netīrīgiem putniem vai stipru vēju gandrīz netiek zaudēta barība, kas arī nozīmē, ka uz zemes nav barības avota žurkām vai pelēm. Tādējādi jūs varat ietaupīt aptuveni 50% no barības un nepiesaistīt kaitinošus kaitēkļus. "Smart Birds" jau ir izturējuši ilgstošus testus, kuros tika pierādīta jaunās barības novietnes efektivitāte. Koncepcija darbojas, grīda tiek uzturēta tīra, un grauzēji zaudē interesi par barošanās vietu.