
Kāpēc grilēšanai vislabāk izvēlēties bērza kokogles
Grilēšanas sezonā viens no būtiskākajiem faktoriem ir ne tikai gaļa vai marināde, bet arī tas, ar ko Tu grilē. Lai arī tirgū ir pieejami dažādi ogļu veidi, bērza kokogles arvien vairāk novērtē gan profesionāli šefpavāri, gan prasīgi mājas grilētāji. Un tas nav nejauši. Bērza kokogles aizdegsies grūtāk kā alkšņa, tāpēc iesakām iegādāties ogļu aizdedzināšanas krūzi. Nelaisti bezjēgā degšķidrumu !!!
1. Dabisks un tīrs izejmateriāls
Bērza kokogles tiek izgatavotas no tīra lapkoka – bērza, kas ir vietēji pieejams un atjaunojams resurss. Atšķirībā no daudziem importa produktiem, bērza kokogles nesatur piedevas, saistvielas vai ķīmiskas sastāvdaļas, kas var kaitēt veselībai vai mainīt ēdiena garšu.
2. Karsts, vienmērīgs karstums
Bērza kokogles izceļas ar:
-
Augstu temperatūru – piemērotas gan steikiem, gan dārzeņiem.
-
Vienmērīgu degšanu – ēdiens cepas līdzīgi visā restes platumā.
3. Patīkama dūmu smarža un garša
Bērza koks, sadegot, izdala vieglu, dūmakainu aromātu, kas piešķir ēdienam autentisku grilēšanas garšu, bet nav pārlieku spēcīgs vai rūgts, kā tas bieži ir ar tropiskajām koksnēm vai lētām briketēm.
4. Mazāk pelnu, vairāk tīrības
Bērza ogles sadegas efektīvāk un pilnīgāk, atstājot maz pelnu. Tas nozīmē:
-
Viegla grila tīrīšana.
-
Mazāks risks aizsprostot ventilācijas atveres.
-
Lielāks komforts un mazāk netīrības ap grilu.