Lamatas lapsenēm - drošība dabā no kukaiņiem.

Latvijā kopā sastopamas 12 īsto lapseņu sugas. Kukaiņa garums ir no 13-40 mm.
Lapsenes ir bīstamas cilvēku veselībai un īpaši bērniem, ja tās ir lielā skaitā. Ja esi ārā uz visu dienu un pat ar nakšņošanu dabā, par lapseņu lamatas klātbūtni jāparūpējas jau iepriekš. Lapseņu klātbūtne noteiti neļaus baudīt atpūtu organizējot pikniku vai pie pusdienām. Pats aksesuārs neaizņems daudz vietas bagāžā, un par tā lietderību nav šaubu. Aizsardzībai pret lapsenēm var būt dažādi veidi,bet galvenais ir ēsma, uz kuras lapsenes lidos ar lielu prieku.
Universālais slazds darbojas šādi: Ir caurums ēsmas ieliešanai (medus, cukurs, sīrups, speciāla ēsama) Slazdu var pakārt zarā vai novietot statiski pareizajā vietā. Izvietojuma attālums no jūsu atrašanās vietas: 3-5 metri Šādas lamatas vāku var viegli noņemt, un tajā var ieliet vēlamo ēsmu. Tas var būt medus vai salda sula un pat alus. Varat arī izmantot cukura šķīdumu vai speciālu lapseņu pievilināšanas ēsmu. Laba ražotāja lamatās šī esma būs iekļauta komplektā. Slazda klātbūtne ir īpaši svarīga, ja teritorijā atrodas bērni.

Cīņa ar lapsenēm būs veiksmīga, ja šo jautājumu risināsiet savlaicīgi. Lapseņu skaits var ātri palielināties, un jo vairāk svītrainu kukaiņu, jo grūtāka un ilgāka cīņa. Šie kaitēkļi ir agresīvi un dzels, lai aizstāvētu savas ligzdas. Tie, kuriem ir alerģija pret lapseņu indi, var ciest no smagas reakcijas, ja tās iedzeļ.

Speciālās lapseņu pievilināšanas ēsmas nāk īpaši izstrādātas , tās ir neatvairāmas visām lapseņu sugām.

Lai izvairītos no lapsenēm, var palīdzēt šādas pamata profilakses metodes:

  • Vienmēr aizveriet ēdienu piknikā ar vāku.
  • Pārbaudiet, vai visi atkritumu vāki ir cieši noslēgti.
  • Apskatiet vietas ap pagalmiem un mājām, kur lapsenes varētu dzīvot sezonas sākumā,lai noķertu lapseņu pūžņus, kad tie sāk veidoties.

Parūpējieties par drošību un komfortu jau iepriekš, un jūsu atpūa būs patīkama.
Mēs piedāvājam kvaliatīvu lapseņu slazdu no šveices ražotāja Swissinno Solutions. Slazdu ir viegli lietot, viegli tīrīt, tam ir izstrādātas speciālas želejas, kas nāk komplektā ar slazdu.
Atkārtojiet ēsmu ik pēc 2-3 nedēļām. Atkārtotai lietošanai iegremdējiet visu slazdu ziepjūdenī, lai iznīcinātu dzīvus kukaiņus un iztīrītu slazdu.
Lapseņu slazds no Swissinno Solutions