St. Gallen, 2022. Gada 14. julijs


Droša un efektīva lapseņu iznīcināšana, neapdraudot bites


Ar pirmajiem karstuma viļņiem visā Eiropā sākas vasara un daudziem insektiem sākas sezona . Daži no tiem, piemēram, odi un lapsenes, ir sevišķi kaitinoši. Tie var kļūt uzmācīgi un agresīvi, un to kodumi un dzēlumi ir ļoti sāpīgi. Lai gan insekti var arī pārnest slimības, bīstamākais ir lapseņu izraisīta  alerģiska reakcija. Sliktākajā gadījumā tas var būt nāvējoši. Jo labāk zini savu ienaidnieku, jo efektīvāk vari pret to cīnīties. Tāpēc mēs esam apkopojuši vissvarīgāko informāciju par lapsenēm, lapseņu slazdiem un to, kā tās var noķert.


Interesanti fakti par lapsenēm un to uzvedību


Pavasarī un vasaras sākumā lapsenes var nešķist tik kaitinošas. Tas tāpēc, ka šajā laikā tās pārsvarā meklē olbaltumvielu avotus. Tos lapsenes saņem, ēdot citus insektus, tās nav ieinteresētas cilvēkos. Olbaltumvielas tiek izmantota kā barība lapseņu kāpuriem. Savukārt kāpuri izdala cukuru saturošu šķidrumu. No vasaras vidus ielākā daļa kāpuru uzvedās tāpat kā pieaugušas lapsenes. Tiem vairs nav vajadzīgas olbaltumvielas un tie vairs neizdala cukurūdeni.


Tomēr lapsenēm enerģijas avots ir nepieciešams cukurs, kas ir atrodams netālu no mums. Tomēr daudzi cilvēki, nonākot saskarē ar šiem insektiem, nereaģē mierīgi. Cilvēki bieži vicina rokas, kas lapsenes padara vēl agresīvākas. zināms, lapsenes var dzelt tik daudz reižu, cik vēlas. Tātad tas, kurš apdraud tās, cieš sāpīgu un dedzinošu dzēlienu. Kas var būt īpaši bīstami, ja personai ir alerģija pret lapsenēm. Ja bērni tiek sadzelti, tas ir problemātiski, jo bieži vien nav zināms par alerģiju.


Apkarot lapsenes un aizsargāt bites


var noķert lapsenes un vienlaikus rīkoties ekoloģiski un ilgtspējīgi? Vissvarīgāk ir izvairīties no ķīmiskiem līdzekļiem, jo tie nogalina arī bites un citus labvēlīgus organismus. Bites jau ir apdraudētas un ļoti svarīgas mūsu ekosistēmai. vietā izmēģiniet mūsdienīgu lapseņu slazdu veidu, kas ir ekoloģisks, kā arī ļoti efektīvs. Tāpēc lapseņu apkarošana ir ilgtspējīga un videi draudzīga.


Lapseņu lamatas bez indes - efektīvas un videi draudzīgas


Labs piemērs ir lapseņu slazdi no SWISSINNO. Tie satur specifiska aromāta vielas, kas atvaira bites, bet nesatur toksiskas un ķīmiskas vielas. Šo aromātisko vielu ielej lamatās un papildina ar ūdeni līdz norādītai atzīmei. Lapsenes iekļūst iekšā un noslīkst. Slazds efektīvi strādā no 2 līdz 3 nedēļām. Tas aizsargā vidi pretstatā ķīmiskajiem līdzekļiem.


Lapseņu slazds ir paredzēts 5 līdz 10 metru attālumā no aizsargājamās vietas: dārzā vai pagalmā, rotaļlaukumā vai terasē, tā lietošanas iespējas ir daudzveidīgas. Izmantojot komplektācijā iekļauto striķi, slazdu var uzkarināt vai vienkārši nolikt. Tādējādi uzstādīšana nav sarežģīta, ēsma ir videi draudzīga, un lapseņu lamatas ir efektīvas.


Kontakti
SWISSINNO SOLUTIONS AG
Rosenbergstrasse 22
9000 St Gallen
Šveice